Güncel
700 küçükbaş, dev şırınga çizdi

Almanya’nın Hamburg kentinde bir çoban, insanları koronavirüs aşısı yaptırmaya teşvik etmek amacıyla 700 koyun ve keçiyi kullanarak dev bir şırınga figürü oluşturdu. Kampanya ile Batı Avrupa’daki en düşük aşılanma oranlarından birine sahip Almanya’da, kararsız kişilerin aşı yaptırmaya teşvik edilmesi planlanıyor.
Reuters’ın haberine göre, Almanya’nın Hamburg şehrinde bir çoban, kararsız kişileri koronavirüs aşısı yaptırmaya teşvik etmek amacıyla 700 koyun ve keçiyi kullanarak dev bir şırınga figürü oluşturdu. Kampanyanın organizatörü Hanspeter Etzold, Reuters’a verdiği demeçte, “İnsanlar, koyunları sever. Koyunlar, insanlara olumlu şeyler çağrıştırır. Bu nedenle belki de koyunlar, mantık ve bilimsel akıl yürütme işe yaramadığında birçok insana duygusal olarak ulaşabilir” dedi.
Şırınga figürü, Steffen Schmidt isimli bir çoban ve ailesine ait olan hayvanların, yere bırakılan ekmek parçalarını takip ederek yaklaşık 100 metre uzunluğunda bir şırınga şekli oluşturmasıyla elde edildi. Hayvanların oluşturduğu şekil havadan görüntülenerek kamuoyuyla paylaşıldı. Etzold’a göre, kampanya için koyunların seçilmiş olma nedeni, insanların koyunları sevmesi hatta koyun fikrini coşkuyla karşılaması.
Almanya’daki Robert Koch Enstitüsü’ne (RKI) göre, 4 Ocak Salı günü itibarıyla Almanya nüfusunun yüzde 71,3’ü iki doz, yüzde 39,3’ü üç doz koronavirüs aşısı oldu. Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi’nin verilerine göre bu, Almanya’nın Batı Avrupa’daki en düşük aşılama oranlarından birine sahip olduğunu gösteriyor. RKI verilerine göre Almanların yüzde 5-10’u aşılanmaya şiddetle karşı çıkarken aşı olmayan nüfusun geri kalanı bu konuda kararsız olduğunu söylüyor. (Medyaskop)
-
Güncel11 ay önce
Ağıla giren köpekler onlarca küçükbaşı telef etti
-
Güncel12 ay önce
Merada bulduğu cismi eve getiren çoban canından oldu
-
Güncel5 ay önce
Isınmak isteyen yetiştirici canından oldu
-
Güncel9 ay önce
Genç çoban yem karma makinesinin içine düştü…
-
Güncel2 ay önce
İki çoban aile arasında kavga!
-
Güncel1 sene önce
Yine traktör kazası, yine ölüm!
-
Güncel7 ay önce
“Bayrama kesecek hayvan bulunmayacak”
-
Güncel1 sene önce
Sürüsüne TIR çarpan yetiştiricinin bayramı zehir oldu