Güncel
Çanakkaleli yetiştiricilerden depremzedelere destek

Çanakkale İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği, depremzedeler için yardım kampanyası başlattı.
Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen ve tüm Türkiye’yi derinden sarsan depremler sonrası, Çanakkale İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği de, depremzedeler için bir yardım kampanyası başlattı.
Birlik üyelerinden tedarik edilen küçükbaş hayvanlar, birliğin işlettiği mezbahada kesilerek, etleri Kızılay Çanakkale şubesi ile organize bir şekilde depremzedelere ulaştırılacak.
Gıda desteğinin yanı sıra, bölgelerde zarar gören yetiştiricilere de kurumlar arası ortak çalışma ile canlı hayvan ve yem desteği verilecek.
“Destek sırası bizde”
Çanakkale Birlik tarafından yapılan açıklamada; Çanakkale’deki yetiştiricilerin her iki kampanyaya da yoğun destek verdiği dile getirilerek, “Bölgemizde yaşanan Ayvacık depreminde bizlere de bir çok ilimizden destek gelmişti. Şimdi görev bize düştü. Biz de imkanlarımız dahilinde elimizden geleni yapmak için canla başla çalışıyoruz” denildi.
-
Güncel2 sene önce
Ağıla giren köpekler onlarca küçükbaşı telef etti
-
Güncel9 ay önce
Çoban, trafik kazasına kurban gitti
-
Güncel2 sene önce
Merada bulduğu cismi eve getiren çoban canından oldu
-
Güncel1 sene önce
Isınmak isteyen yetiştirici canından oldu
-
Güncel1 sene önce
Genç çoban yem karma makinesinin içine düştü…
-
Güncel10 ay önce
İki çoban aile arasında kavga!
-
Güncel2 sene önce
Yine traktör kazası, yine ölüm!
-
Güncel1 sene önce
“Bayrama kesecek hayvan bulunmayacak”