Bizimle İletişime Geçin

Güncel

Eski Bakan Çelik’ten yeni Bakan Pakdemirli’ye mesaj!

Eski Tarım ve Orman Bakanı Faruk Çelik’ten Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye anlamlı mesaj! “Süt olmadan et olmaz” uyarısında bulunan Çelik, gübre ve süt konusunda üreticiye destek verilmesi gerektiğini kaydetti.

Artan yem fiyatlarından dolayı süt üreticisi feryat ederken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yaşanan felakete sessiz kalması üreticinin tepkisini çekiyor. Yem fiyatları son aylarda sürekli artarken, bir de buna kurlardaki artış eklenince artık ipin ucu kaçtı. Yem süt paritesi 0.92’ye kadar düşerken, bu durum süt üreticisinin nasıl zararına üretim yaptığını da gözler önüne seriyor. Yem süt paritesindeki bu düşüşe rağmen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin bu duruma duyarsız kalması, dişi hayvan kesimlerini de artırıyor.

Diğer yandan gübre fiyatlarında yaşanan astronomik artışlar, tarımsal üretimi tehdit ederken bu konuda da çiftçiyi desteklemek için ciddi bir adımın atılmaması düşündürücü bulunuyor. Tarımsal üretimde yaşanan bu tehlikeye karşı, Tarım ve Orman Bakanlığının da derin bir sessizliğe bürünmesi manidar bulunuyor.

ESKİ TARIM BAKANINDAN ANLAMLI MESAJ: SÜT OLMADAN ET OLMAZ!

Böyle bir süreçte eski Tarım ve Orman Bakanı Faruk Çelik’in sosyal medya hesabı üstünden yaptığı paylaşım dikkat çekti. Eski Tarım ve Orman Bakanı Faruk Çelik, yaptığı paylaşımda “Süt olmadan et olmaz” tepkisinde bulundu. Süt hayvanlarının kesilmemesi için süt üreticisinin desteklenmesi gerektiğini dile getiren Çelik, “Bereketli hasat için gübre konusunda da çiftçimize destek olalım. Toprak gübrelensin bereketlensin, bahar buzağlarda şenlensin. Bugün destekleyelim, inşallah çiftçimiz için bahar güzel olacak” dedi. Eski Tarım Bakanı Çelik’in bu paylaşımı, mevcut Bakana bir mesaj olarak değerlendirilirken, Çelik’in bu paylaşımı sosyal medyada da büyük desek gördü. (TARIMDAN HABER)

Güncel

“Et ve yem fiyat artışları eyvah dedirtiyor!”

(daha&helliip;)

Okumaya Devam Et

Güncel

Depremzedelere küçükbaş hayvan desteği

(daha&helliip;)

Okumaya Devam Et

Güncel

UKON, haftalık et fiyatlarını açıkladı(23 Şubat 2023)

(daha&helliip;)

Okumaya Devam Et
Advertisement

Çok Okunanlar