Güncel
Sele kapılan yaklaşık 500 küçükbaş telef oldu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Kısıklı köyünün Dereiçi mezrasında meydana gelen selde 500 civarında küçükbaş hayvan öldü.
İlçeye 30 kilometre uzaklıktaki yaylada berivanların süt sağımı esnasında aniden başlayan sağanak sele dönüştü. Yayladakiler kaçarak sel bölgesinden uzaklaştı, otlatılan küçükbaş hayvanlar ise suya kapılarak öldü.
Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye yönlendirilen İl Özel İdaresine Bağlı Yüksekova Şantiye Şefliği ekipleri, selden dolayı dere kenarında biriken çamur ve taşları temizledi. Jandarma ve AFAD ekipleri de yaylaya gelerek incelemelerde bulundu.
Kısıklı Köyü Muhtarı İkram Mıhçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, sel nedeniyle yaklaşık 500 koyunun öldüğünü söyledi. Bazı berivanların da yaralanarak hastaneye kaldırıldığını belirten Mıhçı, herkes zararların giderilmesi için çalışma başlattığını ancak köylülerin mağdur olduğunu aktardı.
Köylülerden Eyüp Avcı ise öğleden sonra aniden yağmurun kısa sürede sele neden olduğunu ifade etti. Berivanların da o saatte koyun sağmaya geldiğini anlatan Avcı, “Bir sürü küçükbaş hayvanımız sele kapıldı. Bazılarını kurtardık. Suya kapılan, çamurun içinde kaybolan bir sürü hayvanımız var. Zararımız çok büyük.” dedi.
ESENDERE BELDESİNDE DE SELE ZARARA NEDEN OLDU
Esendere Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, öğleden sonra başlayan yağışın bazı mahalle ve köylerde sele dönüştüğünü söyledi.
Yılmaz Mahallesi ile güllüce ve soğanlı köylerinde taşkının yaşandığını ifade eden Büyüksu, “Burada çok sayıda küçükbaş hayvan öldü. Belediye olarak hemen harekete geçtik. Selden dolayı kapalı olan bütün yolları onardık. Yaylada mahsur kalan berivanlarımızı kurtardık. Ekili alanlarımız tarla ve bahçeler ve bazı ahırlar zarar gördü. Çok şükür can kaybımız yok.” ifadelerini kullandı. (HT)
-
Güncel2 sene önce
Ağıla giren köpekler onlarca küçükbaşı telef etti
-
Güncel9 ay önce
Çoban, trafik kazasına kurban gitti
-
Güncel2 sene önce
Merada bulduğu cismi eve getiren çoban canından oldu
-
Güncel1 sene önce
Isınmak isteyen yetiştirici canından oldu
-
Güncel1 sene önce
Genç çoban yem karma makinesinin içine düştü…
-
Güncel10 ay önce
İki çoban aile arasında kavga!
-
Güncel2 sene önce
Yine traktör kazası, yine ölüm!
-
Güncel1 sene önce
“Bayrama kesecek hayvan bulunmayacak”